Ana SayfaGüncelÇelik’ten Fransa ve Fatih Portakal açıklaması: Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz

Çelik’ten Fransa ve Fatih Portakal açıklaması: Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa’daki eylemler için “Toplumsal taleple vandalizmi birbirinden ayırmak lazım” dedi ve Fatih Portakal’ın konu hakkında kullandığı cümlelere ilişkin, “Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında Fransa’daki eylemler ve Rize’de öldürülen emniyet müdürü olmak üzere güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin, bir polis tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin konuşan Çelik, “Olayı gerçekleştiren kişi gözaltında. O kişinin sorgulanmasıyla gerçekler ortaya çıkacaktır” dedi.

Portakal’a ‘Çağrıları masum değil’

FOX Tv Sunucusu Fatih Portakal’ın haber bülteninde Fransa’daki eyleme ilişkin kullandığı ifadelere değinen Çelik, “Toplumsal taleple vandalizmi birbirinden ayırmak lazım” dedi ve ekledi:

“CHP’li Başkan yardımcısı ve bahsettiğiniz sunucunun sözleri dikkat çekicidir. Bu kadar yer yakılıyor, yıkılıyor. Bu şahısların bu şekilde aslında teskin edici rol oynaması gereken siyasilerin, medya mensupların tam tersine tahrik edici bir yönde olması manidar. Acaba kendi yayın kuruluşlarının vandalizmle karşı karşıya kalmasını mı istiyorlar. Bu sorumsuzluk karşısında haklı tepkiler var. AK Parti yakın bir şekilde takip ediliyor. Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz. Bu şahıs daha önce ‘Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin’ demişti. Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz.” 

Erdoğan ile Bahçeli bir araya geliyor

Çelik ayrıca, yerel seçimler öncesi ittifak görüşmeleri kapsamında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yarın saat 16.00’da bir araya geleceğini söyledi.


15 Temmuz Derneği’nden Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Previous post
Prof. Dr. Gençay Gürsoy'a 2 yıl 3 ay hapis cezası
Next post
"I learned that I shouldn't approach her only as a daughter"