Ana SayfaGüncelCHP’den Erdoğan’a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar

CHP’den Erdoğan’a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu için söylediği “Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız; 15 Temmuz gecesinde kaçmış olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bulamazsın” sözlerine CHP’den sert yanıt geldi. Partiden yapılan açıklamada, “Bir sokak paranoyası, Gezi kabusuyla, Kılıçdaroğlu kabusuyla Erdoğan’ın ruh sağlığı bozulmuş” denildi ve eklendi: “Sokak haktır, sokak hürriyettir. Sokaktan diktatörler korkar.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız, burası Paris ya da  Hollanda değil, gereğini yapacağız” sözlerine CHP’den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında, “Bir sokak paranoyası, Gezi kabusuyla, Kılıçdaroğlu kabusuyla Erdoğan’ın ruh sağlığı bozulmuş” dedi.

Erdoğan’a “Sokak iyi bir şeydir. Erdoğan’a tavsiyemiz sokaktan korkmamasıdır” diye seslenen Altay, “Erdoğan’ın sokağa ancak 300 korumayla ayak basabildiğini” söyledi, sokağın demokrasi ve özgürlük olduğunu vurguladı.

“15 Temmuz’u bertaraf eden sokağın gücüdür. Onun gücü değildir. Onun TSK’ye yerleştirdiği FETÖ’cülerin ona ve demokrasiye karşı darbesinden Türkiye’yi kurtaran sokaktır.

“Sokağa terörü teröristi terör örgütünü çağıran, Erdoğan’ın tabiriyle davet eden, alçaktır, namerttir. şerefsizdir. Ancak hak hukuk adalet için, en temel demokratik hakkını kullanmak için sokağa çıkan herkesi terörize eden, kriminalize eden herkes de namerttir ve alçaktır. Sokak haktır, sokak hürriyettir. Sokaktan diktatörler korkar. Boşuna demiyoruz ‘Erdoğan diktatör’ diye. Demokrasiyi, kendine biat, itaat gibi algılayan bir lider ülke yönetiyorsa, o liderinin ve etrafının sokaktan korkması normaldir.”

Altay, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal. Bu teröristlerle el ele kola kola dolaşma” sözlerine de karşılık verdi.

“Teröristlerle el ele kol kola dolaşma demiş genel başkanımıza Erdoğan” diye konuşan Altay, HDP’lilerden önce Erdoğan’ın “Sayın Öcalan” dediğini söyledi ve onun “terör örgütleriyle ilişkili olduğunu” savundu.

Erdoğan ne demişti?

Dün İstanbul’da konuşan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna dönük olası operasyona destek açıklaması yapmasına rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da hedef almıştı.

CHP liderine “Bay Kemal bu teröristlerle kol kola dolaşma. Bunlardan sana fayda yok. Yerli ve milli ol. Bunları savunmaktan vazgeç” diye seslenen Erdoğan, son günlerde gündemde olan ‘protesto’ çağrıları ile ilgili konuşmuştu.

“Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bak sana bir şey söyleyeyim, burası Paris değil, burası Hollanda da değil. Sen Gezi olaylarındaki gibi bir şey yapmaya çalışırsan, o TV ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin davetiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet, 15 Temmuz’da nasıl meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Gücün yetiyorsa işte sandık, ne yapacaksan işte sandık. Buna fırsat vermeyiz, gereğini de yapacağız. 15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil.”


Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Burası Paris değil, gereğini yapacağız


Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu 12 Aralık’ta çalışma hakkı önündeki engellere dikkat çekerek, işçilere ve sendikalara seslenmişti.

Ankara’da düzenlenen “İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı”nda konuşan CHP lideri, “Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir” diyerek sendikaları eleştirirken, işçilere şu çağrıyı yapmıştı:

“‘Tahtakurusu var. Yatamıyorum’ diyor işçi. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı. Bütün meydanların dolması lazımdı. Biliyorum şimdi ‘Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik etti’ diyecekler. Eğer hak arama talebinde bulunan bir işçi, yakalanıp niye hakkını arıyorsun diye hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil. Hak verilmez alınır. İnsanlık tarihi, hak arama tarihidir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fransız isyanı – Antonio Negri
Sonraki Haber
Soylu: Doktoru, mühendisi vatandaş yaptık, bu seçimde 36 bin Suriyeli oy kullanacak