Ana SayfaÇalışma YaşamıCumhurbaşkanlığı verisi: 3. Havalimanı inşaatında 52 işçi yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanlığı verisi: 3. Havalimanı inşaatında 52 işçi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – CHP’li vekil Şeker’in CİMER’e yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna verilen yanıta göre, 3. Havalimanı inşaatında 52 işçi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in, 3. Havalimanı (İstanbul Havalimanı) inşaatında yaşanan iş cinayetlerinin sayısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna yanıt geldi.

Arnavutköy Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından verilen yanıta göre, 2013-2018 yılları arasında havalimanı inşaatında “toplam 52 ölümlü iş kazası” yaşandı.

Şeker yanıtla ilgili yaptığı açıklamada, “Kapitalizmin mega proje sevdasının bedelini işçiler canlarıyla ödüyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Şubat 2018’de yaptığı açıklamada inşaat sırasında 27 işçinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise Ekim ayında “tespit edebildikleri en az 38 işçinin” hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Tutuklu işçilerin davası 5 Aralık’ta

Öte yandan havalimanı inşaatında çalışan ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptıkları eylemler sebebiyle aralarında dört İnşaat-İş yöneticisi ile Dev Yapı-İş Başkanı olmak üzere beş sendika yöneticisinin de bulunduğu 31’i tutuklu 62 işçi ve sendikacı, haklarında açılan dava nedeniyle 5 Aralık’ta Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.




Önceki Haber
DİSK: 2019 asgari ücreti en az net 2 bin 800 lira olmalı
Sonraki Haber
Enflasyon yüzde 21,62'ye geriledi: İktisatçılar ne diyor?