Ana SayfaEkolojiEndonezya’da tsunami: Yaşamını yitirenlerin sayısı 429’a çıktı, yeni uyarı var

Endonezya’da tsunami: Yaşamını yitirenlerin sayısı 429’a çıktı, yeni uyarı var

HABER MERKEZİ – Endonezya’da en az 429 kişinin hayatını kaybettiği tsunaminin ardından Anak Krakatoa Yanardağı’ndaki aktivite nedeniyle yeni bir tsunami uyarısı yapıldı.

Endonezya’da, Cumartesi günü Sumatra Adası’ndaki Anak Krakatoa Yanardağı’nın patlaması sonucu meydana gelen tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 429’a çıkarken, halen 154 kişiden haber alınamıyor.

Bölgede kurtarma çalışmaları devam ederken, afet koordinasyon merkezi yeni tsunami ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Yetkililer, halkın sahil şeridinden uzaklaşmasını ve arama-kurtarma çalışması yürüten ekiplerinden bölgeden ayrılmasını istedi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) dün yapılan açıklamada, tsunaminin ardından şu ana kadar 373 kişinin yaşamını yitirdiği, 1459 kişinin yaralandığı ve 128 kişinin de kayıp olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

“Pasifik Ateş Çemberi” olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya’da 3,8 milyon kişi tsunami, yaklaşık 148 milyon 400 bin kişi ise deprem riski olan bölgelerde yaşıyor.

2004 yılında, Sumatra Adası açıklarında 9.3 büyüklüğünde depremin yol açtığı tsunami Hint Okyanusu kıyılarında 220 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. Bunların 168 bini Endonezya’da hayatını kaybetmişti.


Endonezya’da tsunami: Yaşamını yitirenlerin sayısı 373’e yükseldi

Previous post
Çavuşoğlu: ABD'nin çekilmesi YPG'ye hizmet etmemeli
Next post
"Diyarbakır'da Edebiyat Öğretimi" tartışılacak