Ana SayfaGüncelErdoğan hedef aldı, Gezen ve Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı

Erdoğan hedef aldı, Gezen ve Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir programda ‘demokrasi’ vurgusu yaparak ‘kutuplaşma’nın risklerine dikkat çeken ve “Aksi halde başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir” uyarısında bulunan oyuncular Gezen ve Akpınar’ı, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunlar sanatçı müsveddesi, bedelini ödeyecekler” sözleriyle hedef aldı. Erdoğan’ın açıklaması sonrası jet hızıyla Akpınar ile Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 2018 Yılı Mali Genel Kurulu’ndaki konuşmasında oyunculr Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı hedef aldı.

Gezen ve Akpınar ne demişti?

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu “Halk Arenası” programına katılan Gezen ile Akpınar, demokrasinin önemine vurgu yapmışlardı.

Akpınar, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” ifadelerini kullanmıştı.

Gezen de aynı programda “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” diye konuşmuştu.

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Erdoğan konuşmasında iki sanatçıyı bu sözleri üzerinden hedef aldı.

“Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın… Şimdi git yargıda bedelini öde.”

Erdoğan konuşmasında ayrıca son dönemde sıkça andığı Gezi’yi bir kez daha hatırlattı.

“Gezi Parkı’ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa zannettiler, Hollanda zannettiler” diyen Erdoğan, “Yanıldılar. Biz 15 Temmuz’da da nasıl yanıldıklarını kendilerine gösterdik” diye konuştu.

Jet hızıyla soruşturma

Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından İstanbul Başsavcılığı, oyuncular Akpınar ile Gezen hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezen ve Akpınar’ın, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında, savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edildiğini bildirdi.




Önceki Haber
Trump’a göre McGurk'ün istifası ‘olay bile değil’
Sonraki Haber
Yanardağ patlaması sonrası Endonezya'da tsunami