Ana SayfaGüncelErdoğan-Netanyahu arasında ‘işgalci ve katil’ polemiği

Erdoğan-Netanyahu arasında ‘işgalci ve katil’ polemiği

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sen İsrail’deki Yahudi değilsin” sözleri sonrası İsrail Başbakanı Netanyahu ile başlayan ‘işgalci ve katil’ polemiği sürüyor. Erdoğan’a “Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail’e vaaz vermesin” sözleriyle yanıt veren Netanyahu’ya AKP’den karşılık geldi: “Ülkemizde herkes birinci sınıf.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri üzerine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun verdiği yanıtla başlayan polemik sürüyor.

Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmada, “Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler” demişti.

Netanyahu bunun üzerine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Kuzey Kıbrıs’ın işgalcisi, ordusu Türkiye’nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail’e vaaz vermesin” ifadelerini kullandı.

Polemik bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarıyla sürdü.

Sözcü Kalın, Twitter’daki paylaşımında, Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakikatleri söylemesinden rahatsız olduğunu savundu.

“İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hakikatleri haykırmasından yine çok rahatsız olmuş. Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise “Netanyahu modern zamanların soğuk kanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Netanyahu’nun sözlerine “Türkiye’nin içinde ve dışındaki Kürt köylerindeki kadın ve çocuklara yapılan zulümler diye bir bahis açmış Netanyahu. Ülkemizdeki herkes birinci sınıf vatandaştır” ifadeleriyle yanıt verdi.




Önceki Haber
Özsoy: Rojava müdahaleye açık hale geldi, Kürtlerin özgücü önemli
Sonraki Haber
Trump’a göre McGurk'ün istifası ‘olay bile değil’