Ana SayfaGüncelErdoğan ‘yol’ göstermişti: Akar’dan CHP’li Özel’e tazminat davası

Erdoğan ‘yol’ göstermişti: Akar’dan CHP’li Özel’e tazminat davası

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargıya işaret etmesinin ardından CHP’li Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan tartışma yargıya taşındı.

Akar, “kendisine hakaret ettiği” gerekçesiyle Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

Ne olmuştu?

Özel, Meclis Genel Kurulu’nda, Balyoz ve Ergenekon davaları süreci ile 15 Temmuz’a ilişkin olarak Akar’ı eleştirmişti.

Akar’a hapisteki dava arkadaşlarını cezaevindeyken ziyaret etmediğini söyleyen Özel, “Cezaevindeki askerler bilirkişi raporuyla kumpasın ortaya çıkmasını beklerken Hulusi Akar icra subayı Ahmet Erdoğan’ı görevlendirdi” demişti.

Erdoğan’ın “berbat bir uzman görüşü” yazdığını söyleyen Özel, “Erdoğan bugün FETÖ’den firari” diye konuşmuştu.

Akar ise “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım” yanıtını vermişti.

Tartışmaya AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil olmuş, dünkü grup konuşmasında Özel’i hedef alarak, “Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza” ifadelerini kullanmıştı.

Özel ise Akar’a yönelik sözleri üzerinden kendisine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt vermişti.

Erdoğan’ın, susturamadıklarına ve sindiremediklerine karşı yargıyı harekete geçirmeye çalıştığını söyleyen Özel, “Hodri meydan” demişti:

“Hodri meydan. Halep oradaysa arşın burada. Söylediklerimizin hangisinde hakaret var? Tazminat dediğin hakarete olur. Kime hakaret etmişiz? Suç varsa ceza olur. Söylediklerimizin hangisi suç? Bir suç varsa bizim söyleyip de Hulusi Akar’ın içinden çıkamadıkları, söyledikleri suçtur. Neden rahatsız oldun? Biz dedik ki Hulusi Akar, silah arkadaşlarının yanına gitmedi. O da ‘gittim’ dedi. Şahitler gösterdi. Gösterdiği şahitlerin hepsi ‘Görev yerin bizim hapishaneydi. Bir tek oraya geldin, diğer 5’ine gitmedin.’ dedi. Hulusi Akar, ziyaretlerini savunabildi mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan savunmaya çalışıyor. Atatürk’e ‘firavun’ diyen Nevzat Pakdil’i, yaptığı açılışa davet etmiş, sarıla sarıla doyamadı.”

Previous post
Karaman'da iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklandı
Next post
Gazeteci Yasin Kobulan'a ilk duruşmada ceza istendi