Ana SayfaGüncelErdoğan’ın hedef aldığı Akpınar ve Gezen yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı

Erdoğan’ın hedef aldığı Akpınar ve Gezen yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – “Kutuplaşma ve darbelere karşı tek çarenin demokrasi olduğunu” anlattığı konuşması bazı medya organlarında çarpıtılarak verilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sanatçı müsveddeleri, bunun bedelini ödeyecekler” diye hedef aldığı oyuncu Akpınar ile aynı programa konuk olan Gezen, gözaltına alındı. Gezen ve Akpınar, ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece ‘adli kontrol’ şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Katıldığı bir programda sarf ettikleri sözler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sinema ve tiyatro oyuncuları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gözaltına alındı.

Akpınar, Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde gelen polislerce gözaltına alınarak  Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Gezen de aynı şekilde evine gelen polislerce gözaltına alındı.

Akpınar’dan açıklama

Halk TV’de bir programda yaptığı konuşma dolayısıyla AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından hedef alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Akpınar, polis eşliğinde alınmadan önce avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Akpınar açıklamasında konuşmalarından “hatalı çıkarımlar yapıldığını” belirterek, hukuki yollara başvuracağını duyurdu. Akpınar’ın açıklaması şöyle:

“Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında konuşulan konular ne yazık ki çok yanlış anlaşılmış ve bir takım üzücü, hatalı çıkarımlar yapılmıştır.

Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.

Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz.”

Yurt dışına çıkışlarına yasak

Gözaltına alınan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde İstanbul’daki Kartal Adliyesi’ne getirildi.

Buradaki ifade işlemlerinin ardından Akpınar ve Gezen, haklarında ‘adli kontrol’ uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Akpınar ve Gezen, çıkarıldıkları mahkemece ‘adli kontrol’ şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu “Halk Arenası” programına katılan Gezen ile Akpınar, demokrasinin önemine vurgu yapmışlardı.

Akpınar, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” ifadelerini kullanmıştı.

Gezen de aynı programda “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” diye konuşmuştu.

Erdoğan dün bu iki sanatçıyı bu sözleri üzerinden hedef almış, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunlar sanatçı müsveddesi, bedelini ödeyecekler” demişti.

Erdoğan’ın açıklaması sonrası jet hızıyla Akpınar ile Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.




Önceki Haber
'Ölümden döndüm, kadına şiddet son bulsun': Adana'da bir kadın bıçaklı saldırıya uğradı
Sonraki Haber
Times: Türkiye de boşluğu doldurmaya çalışacak, Kürtlere saldırabilir