Ana SayfaGüncelGazeteci Hakan Gülseven tutuklandı

Gazeteci Hakan Gülseven tutuklandı

HABER MERKEZİ – RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven, yazılarından dolayı kendisine verilen tazminat cezalarını ödeyemediği için tutuklandı.

RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven tutuklandı.

Gülseven’in tutuklanma sebebinin, yazıları nedeniyle hakkında açılan tazminat davalarındaki cezaların ödenmemesi sonucunda çıkarılan yakalama kararı olduğu belirtildi.

Artı Gerçek’e konuşan Gülseven’in avukatı Deniz İpek, gazeteci savcılık işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

‘4 yıl hapis yatacak’

Güneş, Gülseven’in Yurt Gazetesi’nde Yazı İşleri Sorumlusu olduğu dönemde dört dosyadan kesinleşen cezaları bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biri cumhurbaşkanına hakaret, diğer üç ceza, sadece hakaretle ilgili ancak ne olduğu belli değil. Bu cezaların toplamı da 31 bin 500 TL. Gülseven’in hapis cezasını da bu para miktarını 20 TL’ye bölüp verdiler. Hapis yatacağı gün elli iki buçuk aya denk geliyor. Yani 4 yıl 5 ay kadar hapis yatacak.”

‘Sebep olanlardan hesap soracağız’

RED Dergisi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Geçtiğimiz aylarda Hakan Gülseven, hakkında açılmış davalardaki tazminatları ödemesi gerekenin Yurt Gazetesi patronu ve eski CHP Milletvekili Durdu Özbolat olduğunu söyleyerek durumu teşhir etmişti. Çağlayan Adliyesinde yapılan işlemden sonra Gülseven’in Maltepe Cezaevine sevk edilmesi bekleniyor. Gazete RED olarak yoldaşımızı yalnız bırakmayacağımızı ve buna sebep olan şahıslardan hesap soracağımızı kesin bir şekilde belirtiyoruz.”

Previous post
Ruhani ile görüşen Erdoğan: ABD'ye karşı İran'ın yanındayız
Next post
Akar'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı