Ana SayfaToplumsal CinsiyetHande Kader cinayeti: Yıllar sonra bir şüpheli tutuklandı

Hande Kader cinayeti: Yıllar sonra bir şüpheli tutuklandı

HABER MERKEZİ – Yakılarak öldürülmesinin üzerinden iki yılı aşkın süre geçen trans kadın Hande Kader cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada bir kişi tutuklandı.

İstanbul’da 2 yılı aşkın bir süre önce öldürülen trans kadın Hande Kader cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yen bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre başsavcılığının hakkında tutuklama talep ettiği ismi açıklanmayan bir şüpheli 19 Ekim’de İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Diğer yandan savcılığın talebiyle İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Hande Kader cinayeti soruşturması hakkında gizlilik kararı da verildi.

Cinayetinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen iddianame yok

2015 yılında polis her yıl Taksim’de düzenlediği LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin vermemiş, yürüyüşçülere karşı tazyikli su, plastik mermi ve biber gazı kullanmıştı.

Ancak polisin bu şiddetine Hande Kader isimli trans kadın direnerek yanıt vermişti. Kader, arkadaşı ile TOMA’nın önüne oturarak polisin müdahalesini protesto etmişti.

Bu direnişinden tam bir yıl sonra 6 Ağustos 2016 tarihinde Kader’in kayıp olduğu haberi gelmiş, 13 Ağustos’ta ise Zekeriyaköy’de yol kenarında yanmış halde olan cansız bedenine ulaşılmıştı.

Kader’in tanınmaz hale gelen cenazesini, aynı evde yaşadığı arkadaşı Davut Dengiler Yenibosna’da kimliği tespit edilemeyenlerin götürüldüğü morgda tespit edebilmişti.

Kader’in öldürülmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında görevli savcı, Kader’in yakın arkadaşlarının ifadelerine başvurmuş ve Kader’in cenazesinin bulunduğu yerdeki baz istasyonu kayıtlarını talep etmişti. Ayrıca Şişli civarındaki MOBESE kameraları incelenmişti.

Ancak aradan 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen iddianame halen hazırlanmış değil.


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Gün Matbaacılık davası: Üç çalışan tahliye edildi
Sonraki Haber
Şule Çet'in ölümü: İki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet isteniyor