Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadriye Moroğlu Lisesi’ndeki cinsel taciz dosyası işlemden kaldırıldı

Kadriye Moroğlu Lisesi’ndeki cinsel taciz dosyası işlemden kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde cinsel taciz suçu nedeniyle hakkında dava açılan ancak görevine devam eden öğretmenin dosyasının işlemden kaldırıldığını açıkladı. Öğretmenden şikayetçi olan Eylül ise bakanlığın ‘şikayetten vazgeçti’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencileri cinsel istismara maruz bırakmaktan hakkında dava açılan S.D. isimli öğretmen hakkındaki dosyanın işlemden kaldırıldığı ortaya çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’a bu taciz vakasını ve öğretmenin hangi gerekçeyle görevine devam ettiğini sordu.

Bakanlık yanıtında, okul yönetimince yürütülen soruşturma sonucunda öğretmene disiplin cezası verildiğini ancak sonrasında dosyanın işlemden kaldırıldığını belirtti.

Bakanlık tarafından verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“Öğretmen hakkında yapılan soruşturma sonucu disiplin cezası ile tecziye edildiği, adı geçen öğretmenin başka bir okulda görevine devam ettiği belirtilmektedir. Olayla ilgili öğrenci ve öğrenci velisi tarafından 21 Ekim 2016 tarihinde okul müdürlüğüne hitaben şikayet dilekçesi verildiği, dilekçedeki iddialarla ilgili muhakkik görevlendirildiği, yapılan soruşturma esnasında şikayetçinin şikayetinden vazgeçtiği, iddiaların sübuta ermediği bildirilerek dosyanın işlemden kaldırıldığı belirtilmektedir.”

‘Şikayetimden vazgeçmedim’

bianet’ten Elif Ünal’a konuşan söz konusu öğretmen şikayetçi olan Eylül, bakanlık açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Şikayetinden vazgeçmediğini belirten Eylül, “Şikâyetçi oldum ve şikâyetimden vazgeçmek aklımın ucundan bile geçmedi. Zira bu soruşturma haksız da yürütülse sonuçlandı ve öğretmen göstermelik de olsa bir ceza aldı. Bu ceza asla tatmin edici değildi fakat soruşturma sonucunda oluşturulan ceza tutanağı, ki bu tutanak sanık tarafından dava dosyasına eklenmiştir, şikayetimden vazgeçmediğimin en büyük kanıtı” ifadelerini kullandı.

Eylül, böyle bir iddianın ortaya atılmasının sebebinin ise yetkililerin suçlu olduklarını bilmeleri olduğunu söyledi:

“Yalana başvuruyorlar, çünkü suçlu olduklarının ve suçlarının ne kadar büyük olduğunun farkındalar. Bu yalanlar silsilesine Milli Eğitim Bakanı’nın da dahil olması elbette üzücü. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’ndeki bir coğrafya öğretmeni hakkında öğrencileri cinsel istismara maruz bırakma suçundan dava açılmış ancak öğretmen görevine devam etmeyi sürdürmüştü.

Sonradan öğretmenin görev yeri değiştirilmiş, öğrenciler ise bu kişinin hala görevde olmasını düzenledikleri eylemle protesto etmişti.

23 Ekim’de eylem yapan yüzlerce öğrenciden 15’ine, “İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” suçlaması ile 5 günlük okuldan uzaklaştırma cezası verilmişti.

Previous post
Kadınlardan Flormar işçilerine destek ziyareti
Next post
Tayland’da tıbbi kenevir yasallaştı