Ana SayfaManşetKasım ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kasım ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Kasım ayında erkekler 31 kadını öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2018 Kasım ayı raporunu açıkladı.

Rapora göre Kasım’da en az 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Bu ay kadın cinayetlerinin yedisi şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, sekiz kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi ve 11’i kendi hayatına dair karar almak isterken, beşi ise ekonomik bahanelerle öldürüldü.

Rapordan öne çıkan diğer veriler şöyle:

  • Öldürülen kadınların 12’si tespit edilemeyen kişiler tarafından, 10’u evli olduğu erkek tarafından, ikisi birlikte olduğu erkek tarafından, ikisi erkek kardeşi tarafından, ikisi akraba ya da tanıdığı kişiler tarafından, biri de imam nikahlı olduğu erkek tarafından öldürüldü.
  • Kadınların biri 15-18 yaş, dokuzu 36-65 yaş, yedisi 26-35 yaş, beşi 19-25 yaş, biri 12-14 yaş ve beşi 66 yaş ve üzeri yaş aralığındaydı. Dördünün yaşı ise tespit edilemedi.
  • Kasım ayında öldürülen kadınların 16’sının koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; beşinin uzaklaştırma kararının olduğu biliniyor. 10 kadın için ise herhangi bir koruma veya uzaklaştırma kararı bulunmuyor.

Cinsel saldırı

Çocuk istismarı ve cinsel şiddetin devam ettiği belirtilen raporda, sadece basına yansıyan verilere göre Kasım ayında 27 kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
Ankara'da iki farklı operasyon: Çok sayıda gözaltı
Next post
Türkiye ekonomisinde son 2 yılın en zayıf 'büyümesi'