Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Gerekirse sınır ötesi operasyon da yapılmalı

Kılıçdaroğlu: Gerekirse sınır ötesi operasyon da yapılmalı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ‘Fırat’ın doğusuna’ yapmayı planladığı olası bir operasyon için “Türkiye terör unsurlarının yuvalanmaması için çaba göstermeli. Sınır ötesi operasyon gerekiyorsa bunu da yapacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da dün akşam yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için Ankara’dan aday olan Mansur Yavaş ile İstanbul’dan aday olan Ekrem İmamoğlu’nun uzun süredir aklında olduğunu belirtti ve onlara güvendiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’na çok güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Binali Bey (Yıldırım) aday olmaktan vazgeçerse şaşırmayın. Herhalde karşısına çıkıp yenilmek istemez” dedi.

2014’teki seçimlerden sonra CHP üyeliğinden ayrılan Mansur Yavaş’ın yeniden üye olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu Mansur Bey’le seçim öncesi yaptığımız bir görüşme değil. Mansur Bey’le ben çok önceden de görüşüyordum. ilişkileri attık, sıfırdan başladık gibi bir şey yok” diye konuştu.

‘HDP ile ittifak yok’

HDP ve Saadet Partisi ile ittifak çalışması olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP ile herhangi bir ittifak durumu olmadığını belirterek, “Saadet Partisi ile var. Aday bağlamında da görüşme var. Bence en doğru tanımı kullanan sayın Karamollaoğlu; Dirsek teması…” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Fırat’ın doğusuna operasyon yapacağız’ açıklamasının ardından ABD’nin Suriye’den çekilme kararı almasını da değerlendirdi.

‘Gerekirse operasyon yapılır’

ABD’nin bu kararı almasının bir gerekçesi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu çekilmenin arkasında ne var doğru anlamak gerekiyor. O ortaya çıkmadan hemen yorum yapmamızı çok doğru bulmuyorum” dedi.

Bunun yanı sıra Kılıçdaroğlu, sınır ötesi operasyona yeşil ışık da yakarak  şunları söyledi: “Türkiye terör unsurlarının yuvalanmaması için çaba göstermeli. Sınır ötesi operasyon gerekiyorsa bunu da yapacaktır. ”


Bu haber NTV ve CNN Türk’den derlenmiştir.