Ana SayfaGüncelKışanak ve Tuncel’in davasında karar Şubat’ta verilecek

Kışanak ve Tuncel’in davasında karar Şubat’ta verilecek

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in tutuklu olarak yargılandığı dava 1 Şubat’a ertelendi. Bir sonraki duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Gültan Kışanak’ın Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 11. duruşması görüldü.

Savcı önceki duruşmada verdiği mütalaada, Kışanak’ın “silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçundan 22,5 yıl, Tuncel’in ise “silahlı örgüt üyeliği” suçundan 15 yıl cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı, ayrıca her iki kadın siyasetçi için de KCK ve DTK’yi kastederek “zincirleme silahlı örgüt propagandası yapmak” suçundan 26 yıl 8’er ay hapis cezası istemişti.

Karar Şubat ayında

Kışanak ve Tuncel’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmayı reddettikleri duruşma kimlik tespitlerinin ardından başladı.

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan savunma avukatları, Kışanak ve Tuncel hakkında yürütülen soruşturma ve davaların en kapsamlısının bu dosya olduğunu, bu sebeple diğer tüm dosyaların da Malatya dosyasında birleştirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların birleştirme talebini reddetti.

Mahkeme, savcının mütalaasına karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre verdiğini beyan ederek, bir sonraki duruşmayı karar vermek üzere 1 Şubat 2019 tarihine erteledi.




Önceki Haber
Ayşen Gruda yoğun bakıma kaldırıldı
Sonraki Haber
Diyarbakır'da silahlı saldırı: Bir polis yaşamını yitirdi