Ana SayfaEkolojiKüresel ısınma: Dünya 3.3 santigrat derecelik sıcaklık artışına sürükleniyor

Küresel ısınma: Dünya 3.3 santigrat derecelik sıcaklık artışına sürükleniyor

HABER MERKEZİ – Karbon Eylem Takibi’nin yayınladığı rapor, şu anki iklim değişikliği ile mücadele politikalarının küresel sıcaklık artışı beklentisini 3.3 santigrat dereceye çıkardığını ortaya koydu.

Paris Anlaşması’ndaki iklim değişikliği ile mücadelede koyulan hedeflerden uzaklaşılıyor.

Küresel sıcaklık artışı, 2015’te varılan ‘iklim anlaşması’ndaki hedefin de üzerine çıkacak.

Bu uyarı, Avrupa’dan üç bağımsız araştırma grubu tarafından oluşturulan Karbon Eylem Takibi (Carbon Action Tracker) tarafından yapıldı.

DW Türkçe’nin haberine göre Polonya’nın Katowice kentindeki iklim konferansı sürerken yayınlanan rapor, iklim değişikliği ile mücadeledeki politikaların dünyanın 3.3 santigrat derecelik bir sıcaklık artışına sürüklendiğini ortaya koydu.

Paris İklim Anlaşması, küresel sıcaklık artışının bu yüzyıl içinde sanayi devri öncesine kıyasla 2 derecenin, hatta mümkünse 1.5 derecenin altında tutulmasını hedefliyor.

Raporda, alınması kararlaştırılan önlemlerin yanı sıra ek önlemlerin uygulamaya koyulması durumunda, 2100 yılı itibariyle sıcaklık artışının 3 derece ile sınırlandırılabileceği tahmini yapılıyor.

Uzmanlar, 3 derecelik sıcaklık artışının dünya için ciddi sonuçları olabileceğini söylüyor.

Mercan kayalıklarının kaybedilmesi, Alpler ve kutuplardaki buzulların erimesi nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi bu sonuçlar arasında sıralanıyor.


Grönland buzulu hızla eriyor: Denizlerdeki su seviyesi daha hızlı yükselebilir

Previous post
Bitlis'te okullara kar tatili
Next post
“Cari fazlalığı, küçülmenin ve krizin göstergesidir”