Ana SayfaGüncelLeyla Güven 48 gündür açlık grevinde: Eylemimi dışarıda olsam da sürdüreceğim

Leyla Güven 48 gündür açlık grevinde: Eylemimi dışarıda olsam da sürdüreceğim

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemi 48’inci gününde devam eden tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tahliye edilmesi durumunda da eylemini sürdüreceğini bildirdi.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 48’inci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in avukatlarından Reyhan Yalçındağ, müvekkilinin ciddi şekilde uykusuzluk, baş ağrıları, baş dönmesi, halsizlik, yürümede güçlük çekme, tansiyon düşüklüğü, konuşmada zorlanma ve ciddi derecede mide krampları yaşadığını belirtmişti.


Leyla Güven’in avukatlarından açıklama


Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan da annesiyle cezaevinde gerçekleştirdiği dünkü görüşmede, Güven’in sağlık durumunun beklediğinden iyi olduğunu söyledi, “Halen kendi başına yaşamını sürdürebilecek durumda” bilgisini verdi.

“Eylemim dışarı olsam da sürecek”

Temizkan, annesi Güven’in güçlü ve moralli olduğunu dile getirdi.

“Annem, ‘Çok mutluyum. Bir amaç uğruna bu direniş ve mücadeleyi sürdürüyorum. Kendimi çok huzurlu hissediyorum. Eylemimi talebim karşılanana kadar sürdüreceğim’ mesajını verdi.”

Annesi Güven’in “Tahliye edilirsen eylemi sonlandıracak mısın?” şeklinde sorusuna ise “Dışarda da olsam eylemimi sürdüreceğim” yanıtını verdiğini belirten Temizkan’ın aktardığına göre Güven, yarın görülecek duruşmasına katılmayacak.

Leyla Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.