Ana SayfaCezaevleriLeyla Güven 52 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 52 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven 52 gündür açlık grevinde. Güven’in sürdürdüğü eyleme destek olmak için cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine de katılım artıyor.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 52’nci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in avukatlarından Şivan Cemil Özen, dün webiz’de yaptığı açıklamada, müvekkilinin 12 kilo kaybettiğini söyledi, “Her gün, her saat ve her dakika sağlık durumu ciddiyetini koruyacak pozisyona giriyor” dedi.

Avukat Özen, yasal değişimin ardından Leyla Güven’e B1 vitaminin verilmeye başlandığı bilgisini de paylaştı.

Temelli’den kamuoyuna çağrı

Açlık grevinin 52’nci gününde olan Leyla Güven’in eylemine ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de şu ana kadar hükümet nezdinde hiçbir adım atılmamasına tepki gösterdi.

İzmir’de konuşan Temelli, Güven’in “Tecrit kalksın, Sayın Öcalan avukatları ile bir an önce görüşsün” diyerek çok net bir talebi dile getirdiğini vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı, Güven açısından zamanın ilerlediğini, bu konudaki duyarsızlığın ve bu talebe sessiz kalmanın sağlığı konusunda olumsuz gelişmelere yol açacağı uyarısında da bulundu.

Temelli ayrıca, kamuoyuna şu çağrıda bulundu:

“Tüm kamuoyuna sesleniyoruz herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Türkiye’de eğer toplumsal barış konusunda demokrasi konusunda adım atılacaksa bunun sorumluluğunu almalıyız ve tecridin sonlanması konusunda Leyla Güven’in sesine ses katmalıyız. Bir an önce adım atılarak bu büyük adaletsizliğin sonlanması için yan yana gelmeliyiz.”

Yüksekdağ ve Otlu da açlık grevinde

Diğer yandan Güven’e destek amacıyla cezaevlerinde 27 Kasım’da 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevi eylemleri de sürüyor.

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevine destek amacıyla dün üç günlük açlık grevine başladı.

Yüksekdağ’dan önce de yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Gültan Kışanak eyleme katılmıştı.

Önceki gün ise Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu, Güven’in sürdürdüğü eyleme destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladı.

Birçok cezaevinde siyasi hükümlü ve tutuklunun 16 Aralık’ta başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi de devam ediyor.

Leyla Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.




Önceki Haber
Konya'da yangın: Suriyeli dört çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
70 yaşındaki hasta tutuklu SEGBİS'le bağlandığı duruşmada yaşamını yitirdi