Ana SayfaGüncelNedeni Gezi: Gazeteci Can Dündar hakkında da yakalama kararı

Nedeni Gezi: Gazeteci Can Dündar hakkında da yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Gezi Parkı eylemlerinin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra açılan soruşturmalar kapsamında gazeteci Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Gazeteci Can Dündar hakkında beş yıl önceki İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘tutuklamaya yönelik’ yakalama kararı çıkartıldı.

AA’nın haberine göre, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı:

“Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…”

Aynı soruşturma kapsamında oyuncu Memet Ali Alabora hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Erdoğan, Kavala’yı hedef almıştı

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada bir yıldır iddianamesiz cezaevinde tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’yı hedef almıştı.

Adını anmadan “Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride” sözleriyle Kavala’ya işaret eden Erdoğan, “Onun arkasında meşhur Macar Yahudisi Soros var. Bu adam dünyada milletleri bölmekle adeta birilerini görevlendiren parası bol birisi” demişti.

‘Babadan zengin’ dediği Kavala’yı ‘Soros’un Türkiye temsilcisi’ ilan eden Erdoğan, iş insanını ‘Türkiye’yi parçalayıp bölen terör eylemlerine karşı her türlü desteği veren kişi’ olarak tarif etmişti.

5 yıl sonra yeni Gezi soruşturmaları

5 yıl önceki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili son dönemde ayrı ayrı davalar açılıyor.

100’ün üzerinde kişiye dava açılırken, yaklaşık 600 kişi hakkında soruşturma sürüyor.

Soruşturmalar nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, soruşturmalara “Gezi’yi suçla, terörle, darbeyle anılan bir eyleme dönüştüremezsiniz” diyerek tepki göstermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
3. Havalimanı davası: Tutuklu 31 sendikacı ve işçiden 30'una tahliye
Sonraki Haber
Soykırım hafızası: "Halepsizler"