Ana SayfaGüncelSoylu: Doktoru, mühendisi vatandaş yaptık, bu seçimde 36 bin Suriyeli oy kullanacak

Soylu: Doktoru, mühendisi vatandaş yaptık, bu seçimde 36 bin Suriyeli oy kullanacak

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, 72 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini belirterek 31 Mart seçimlerinde bunlardan 36 binin oy kullanma hakkının olduğunu söyledi. Soylu konuya dair açıklamasında sadece mühendis ve doktor gibi mesleklere sahip Suriyelileri vatandaş yaptıklarını da kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genel Kurul’da 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Soylu, “Hatay’da kaç Suriyeliye vatandaşlık verdiniz, daha kaç Suriyeliye vatandaşlık vereceksiniz?” şeklindeki soruya da yanıt verdi.

“Biz kimleri vatandaş yapıyoruz?” diyen Soylu, bu meslekleri şöyle sıraladı: “Öğretmen, mühendis, doktor, hâkim, avukat, üst düzey yönetici, mimar, akademisyen, esnaf, iş adamı.”

Soylu vatandaşlık ‘kriterini’ sıraladıktan sonra ise “Şu ana kadar 36 bin reşit kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık, 36 bin de çocukları var; 72 bin” dedi.

Bu rakamlardan geçen seçimde sadece 28 binin oy kullanma hakkının olduğunu ileri süren Soylu, “Bu seçimde reşitlerden hesap ederseniz en fazla 36 bin kişinin oy kullanma hakkı var, gizli kapaklı da bir iş yapılmıyor” bilgisini paylaştı.

Previous post
CHP'den Erdoğan'a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar
Next post
Marmaris'te yangın: 78 yaşındaki bir kadın yaşamını yitirdi