Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet’in ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi, ilk duruşma Şubat’ta

Şule Çet’in ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi, ilk duruşma Şubat’ta

HABER MERKEZİ – Otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanıklar 6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkacak.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameye göre sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ‘kasten öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Tutuklu sanıklar, 6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkacak.

Sanıklar tepkiler üzerine tutuklanmıştı

Şule Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sanıklar Akand ve Aksu Haziran ayında gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Sanıkların serbest bırakılması üzerine Çet’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için kampanyalar başlatılmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti. Ardından da her iki sanık Temmuz ayında yeniden tutuklanmıştı.