Ana SayfaÇalışma YaşamıSüperpak işçilerinin grevi 186. günde kazanımla sonuçlandı

Süperpak işçilerinin grevi 186. günde kazanımla sonuçlandı

HABER MERKEZİ – Şirketin ‘sıfır zam’ tavrına karşı 186 gündür grevde olan Süperpak işçilerinin talepleri kabul edildi.

Avusturya merkezli Mayr-Melnhof Packaging Şirketine ait MM Süperpak Ambalaj’ın İzmir, Karaman ve Antep fabrikalarında 20 Haziran’da üretim durduran işçilerinin direnişi grevlerinin 186. gününde kazanımla sonuçlandı.

Sıfır zam dayatmasına karşı 20 Haziran’da başlayan grev Cumartesi günü yapılan toplantı ile sona erdirildi.

Zam talepleri işveren tarafından kabul edilen işçiler, 2 Ocak’ta fabrikalarda üretime başlayacak.

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre 3 yıllık yeni sözleşmeye göre işçiler 2018 için 280 TL brüt zam alacak. 2019’un ilk altı ayı için 300 TL brüt zam, ikinci altı ayı için enflasyon ve 2020 için de enflasyon oranında zam alacak.

Ayrıca sosyal haklarda da işçilerin taleplerine yakın bir şekilde artış sağlandı. En çıplak maaş 2 bin 150 TL olurken en yüksek çıplak maaş 3 bin 700 TL oldu.

Süperpak yönetimi sıfır zam ve iki yıl çalışma garantisi önerisinde bulunmuştu.

‘Önemli bir kazanım’

Süperpak İşyeri Temsilcisi İsmail Güderoğlu, sözleşmenin işçilerin onayıyla tamamlandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir sonraki toplu sözleşme için bizim için de önemli kazanım oldu. Haklı mücadelemizde bugüne kadar bize destek olmak amacıyla ziyaretimize gelen maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olan tüm herkese çok çok teşekkür ederiz. Bütün işçi kardeşlerimize selam olsun. Var olma savaşında olan emekçilere, bu grevde yan yana yürüyen çağdaş emekçilere, kısaca insanlığı bir adım ileriye taşımak için emek savaşı verenlere, uzaktan yakından destek olan, sesimize ses olan, gücümüze güç katan, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan onurlu yürekli herkese selam olsun.”

Previous post
Ahmet Telli: Saldırganların çoğu beni tanımıyordu, polis kontrolünde gelmişlerdi
Next post
Netflix’ten bir başka Sherlock Holmes: "The Irregulars"