Ana SayfaGüncelTabandan demokrasi: HDP’de adaylar halk oylamasıyla belirleniyor

Tabandan demokrasi: HDP’de adaylar halk oylamasıyla belirleniyor

HABER MERKEZİ – 31 Mart için adayları “yerel dinamiklerin belirleyeceğini” duyuran HDP birçok ilde sandık kurdu. İlçe adayları için ön seçim kararı alan partinin aday adayları halk oylaması ile belirleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için adayların “yerel dinamikler tarafından belirleneceğini” duyurmuştu.

Parti, aday belirleme seçimine katılacak yerellerde halkın tercihleri doğrultusunda bu seçimlerim gerçekleştirileceğini bildirmişti.

Seçimler yaklaşırken HDP bu seçme ve belirleme işlemine bazı kentlerde başladı; adaylar halk oylaması neticesinde belirlenecek.

Partinin Diyarbakır İl Örgütü, 4’ü merkez olmak üzere 7 ilçenin adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. Bu kapsamda Bağlar’da 514, Sur’da 279, Kayapınar’da 504, Yenişehir’de 389, Silvan’da 250, Bismil’de 311 ve Lice’de 100 delege oy kullanacak.

Saat 17.00’da sonlanacak oy kullanımın ardından oylar sayılacak. Oylama sonuçlarına göre 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin göstereceği belediye eşbaşkanları belirlenecek.

Dicle, Eğil, Çüngüş, Hani, Hazro, Kocaköy, Çınar, Ergani, Kulp ve Çermik ilçelerinde ise adayları partinin il örgütü ve genel merkez belirleyecek.

Diyarbakır gibi Batman’da da Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason belediye eşbaşkan adayları delegelerin oylarıyla belirlenecek.

Aynı şekilde Dersim, Hakkari, Şırnak ve Urfa da aday belirlemek için halk sandık başında.