Ana SayfaToplumsal CinsiyetTarihin ilk Ballon d’Or kazanan kadın futbolcusuna sahnede cinsiyetçilik

Tarihin ilk Ballon d’Or kazanan kadın futbolcusuna sahnede cinsiyetçilik

HABER MERKEZİ – Ballon d’Or ödül töreninde “Yılın En İyi Kadın Futbolcusu” seçilen Ada S Hegerberg, sahnede cinsiyetçi sözlerin hedefi oldu. Ödül kazanan erkek oyuncuların aksine Hegerberg’e sahnede sorulan soru “Kalça dansı yapmayı biliyor musun?” oldu. Bu soru üzerine Hegerberh “Hayır” diyerek sahneyi terk etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ballon d’Or (Altın Top) Ödül Töreni’ne cinsiyetçilik damga vurdu.

Norveç kadın futbol milli takımı ve Olympique Lyon takımı forveti Ada S Hegerberg “Yılın En İyi Kadın Futbolcusu” seçilerek Ballon d’Or ödülünü kazanan tarihteki ilk kadın oldu.

Gecenin diğer kazananları ise Real Madrid’in orta saha oyuncusu Luka Modric ile en iyi 21 yaş altı oyuncuya verilen “Kopa Kupası”na layık görülen PSG’li Kylian Mbappe oldu.

Sahnede cinsiyetçilik

Ancak Hegerberg, ödülünü alması için sahneye çağrıldığında cinsiyetçi sözlerin hedefi oldu.

Törenin sunuculuğunu yapan Fransız DJ Martin Solveig, Hergerberg’e, “Twerk (kalça dansı) yapmayı biliyor musun?” diye sordu. Bu soruya yanıtı “Hayır” olan kadın oyuncu sahneyi terk etti.

Solveig’in sözlerine gülen tek isim gecenin diğer sunucusu olan Fransız futbolcu David Ginola oldu.

Cinsiyetçi sözleri eleştirilen Solveig daha sonra Hegerberg’le bir fotoğrafını Twitter hesabında paylaşıp özür diledi. Ancak Solveig’in, başarısı ödüllendirilen Hegerberg’e yönelttiği bu soru cinsiyetçi olduğu için eleştirildi.

İskoçyalı ünlü tenis oyuncusu Andy Murray, sosyal medya hesabından bir soruyla cinsiyetçiliğe dikkat çekti: “Mbappé ve Modric’e hangi soruları sordular?”

Murrey, “İnsanların bu olay karşısında aşırı tepki verdiğini ve olayın şakadan ibaret olduğunu düşünen varsa yaşanan durum hiç de öyle değildi” notunu paylaştı.

Previous post
Aydın'da JES karşıtı eyleme jandarma engeli: Üç kadın yaralı
Next post
Erdoğan: Bundan sonra Bahçeli’yle bir araya gelmemiz vazgeçilmez