Ana SayfaDünyaTrump’a göre McGurk’ün istifası ‘olay bile değil’

Trump’a göre McGurk’ün istifası ‘olay bile değil’

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett H. McGurk’ün istifa kararı ile ilgili yaptığı açıklamada “olay bile değil” ifadesini kullandı ve McGurk için “şovmen” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrası ABD Savunma Bakanı James Mattis’in görevini bırakmasının ardından IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett H. McGurk de görevinden istifa etti.

Trump istifa ile ilgili yaptığı açıklamada ‘olay bile değil’ dedi.

“Kim olduğunu bilmediğim Brett McGurk, Başkan Obama tarafından 2015’te atanmıştı. Şubat ayında zaten görevinden ayrılması gerekiyordu ama o ayrılıktan önce istifa etti. Şovmen? Yalan Haberciler olay bile olmayan bu durumu büyütüyor.”

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilme kararını savunduğu birbaşka paylaşımda ise “Müttfefikler çok önemlidir. Ta ki ABD’den fayda sağlamaya başlayana kadar” mesajını verdi.

McGurk’ün istifası

Trump Amerikan askerlerini Suriye’den çekme kararını açıklamadan önce McGurk, ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı savaşmaya devam etmesi gerektiğini savunuyordu.

Çekilme kararı sonrası istifa eden McGurk’ün, bir açıklama yapmasa da istifa sonrası çalışma arkadaşlarına ilettiği ve New York Times’ın ulaştığı elektronik postada çekilme kararını, “büyük bir şok, Suriye politikasının 180 derece değişimi” olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan-Netanyahu arasında ‘işgalci ve katil’ polemiği
Sonraki Haber
Erdoğan hedef aldı, Gezen ve Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı