Ana SayfaGüncelTrump’tan Putin’e: Erdoğan’dan liderlere yeni yıl mesajı

Trump’tan Putin’e: Erdoğan’dan liderlere yeni yıl mesajı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderlerine yeni yıl mesajı gönderdi. Erdoğan’ın mesaj listesinde ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin, Birleşik Krallık Başbakanı May, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çin Devlet Başkanı Cinping ve Hindistan Başbakanı Modi var.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Çin Devlet Başkanı Şi jinping ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye yeni yıl mesajı gönderdi.

Erdoğan Trump’a gönderdiği mesajında “Karşılıklı saygı ve samimi diyaloğa dayanan ikili ilişkilerimizi, stratejik ortaklığımızın gerektirdiği seviyelere çıkaracağımıza ve iş birliğimizin geleceğinin bundan sonra daha parlak olacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan Putin’e hitaben yazdığı yeni yıl mesajında da Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin gelecek yıl da artarak devam etmesini beklediğini vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’i 2019’da Türkiye’ye davet eden Erdoğan, Macron’a “gerek Avrupa’nın gerek Ortadoğu bölgesinin karşılaştığı sınamalara karşı, Türk-Fransız işbirliğinin barış ve istikrara önemli katkılar sunmaya devam edeceğine olan inancını” anlattı.

Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı May’e ise “Belirsizliklerle dolu uluslararası ortam içerisinde, Türk-İngiliz işbirliğinin Avrupa kıtası ve ötesinde küresel barış ve istikrara önemli katkılar sunmaya devam edeceğine olan inancımı bir kez daha belirtmek isterim” sözleriyle seslendi.