Ana SayfaGüncelYSK üyelerinin görev süresinin uzatılmasını içeren teklif komisyonda kabul edildi

YSK üyelerinin görev süresinin uzatılmasını içeren teklif komisyonda kabul edildi

HABER MERKEZİ – AKP’nin teklifinde, YSK üyelerinin Ocak ayında sona erecek görev sürelerinin bir yıl uzatılması öngörülüyor.

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

AKP’nin sunduğu teklifte yer alan değişiklikler şöyle:

  • Aralarında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in de bulunduğu YSK’nin altı üyesinin Ocak’ta sona erecek görev süreleri 1 yıl uzatılacak. Yüksek Seçim Kurulu üyelerinden 2019 yılında görevi sona ereceklerin yerine Ocak 2020’de, 2022’de görevi sona ereceklerin yerine ise ocak 2023’te yenileme seçimi yapılacak.
  • Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde (Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar’daki bazı bölgeler) yer alan kaçak yapılar, yapı kayıt belgesi alabilecek.
  • Trafik cezaları 2019’da artırılmayacak, cezalara yeniden değerleme oranı uygulanmayacak. Araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçenlere idari para cezası uygulanmayacak.
  • Borçlarını yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden borçlular, Şubat 2019’a kadar ödeme yaparsa haktan yararlanmaya devam edecek.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü’ndekilere sosyal ve ekonomik yardım sağlamak için kurulduğu savunulan POLSAN’ın mali yapısı güçlendirilecek. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında görevli olan herkesin sandığa daimi ortak olmaları şartı getiriliyor.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de tutuklu bulunan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Leyla Güven 48 gündür açlık grevinde: Eylemimi dışarıda olsam da sürdüreceğim