Ana SayfaEkoloji5 ilde okullara kar tatili

5 ilde okullara kar tatili

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildi. Ankara’da ise yarın eğitime devam edileceği bildirildi.

Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Kastamonu ve Samsun’da valiliklerce yapılan açıklamalarda okullara bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Kastamonu Valiliği, merkez ve bağlı köylerde görevli hamile ve engelli kamu görevlilerinin idari izinli sayılacağı duyurdu. Samsun Valiliği de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını bildirdi.

Konya‘nın Beyşehir ilçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildi.

Çorum‘da kar yağışının etkili olduğu ilçelerde eğitime bir süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre eğitime ara verilen yerler şöyle: Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerindeki okullar.

Kırıkkale Valiliği de etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verileceğini duyurdu. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ankara’da eğitime devam

Başkentteki kar yağışının gece saatlerinde etkisini yitireceği belirtilerek, “eğitim-öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığı” ifade edildi.




Önceki Haber
ABD: Kürtleri koruma anlaşması sağlanmadan çekilme yok
Sonraki Haber
Diyarbakır'ın üç ilçesinde sokağa çıkma yasağı