Ana SayfaCezaevleri63 gündür açlık grevinde: Güven altı gündür avukat görüşüne çıkamıyor

63 gündür açlık grevinde: Güven altı gündür avukat görüşüne çıkamıyor

HABER MERKEZİ – 63 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, sağlık sorunları sebebiyle altı gündür avukat görüşüne çıkamıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 63’üncü gününde.

Güven, eyleminden kaynaklanan ağır sağlık sorunları sebebiyle 6 gündür avukat görüşüne çıkamıyor.

Avukatların Mezopotamya Ajansı’na verdiği bilgiye göre Güven, son olarak 4 Ocak’tan önce yanında kalan koğuş arkadaşlarının refakatiyle avukatlarının görüşme odasına girebildi.

Avukatlarının her gün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne giderek görüşme talebinde bulundukları ancak Güven’in görüşme yapacak enerjiyi kendisinde bulamadığı için gelemediği kaydedildi.

En son kızı ile görüşebilmişti

Tansiyon düzensizliği, mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı, mide krampı, sese ve ışığa hassasiyetinin artması gibi birçok sağlık sorunu yaşayan Güven, en son 7 Ocak’ta kızı Sabiha Temizkan ile bir saatlik bir görüşme yapmıştı.

Leyla Güven’in koğuş arkadaşlarının yardımıyla açık görüş odasına getirildiği belirtilmişti.

Sabiha Temizkan, bir önceki görüşmeye göre annesinin, bitkin, halsiz olduğunu, kilo kaybettiğini, açlık grevinin getirdiği olumsuzluklarının tüm bedeninde hissedildiğini aktarmıştı.

Temizkan, başkasının yardımı olmadan annesinin ayakta kalma ve yürüme yetisinin neredeyse tamamen yitirdiğini de söylemişti.

“Güven kritik bir sürece girdi”

Dün de partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven’in kritik bir sürece girdiğini belirterek, “Leyla Güven’in açlık grevinden bu yana en az 14 kilo kaybı var. Tansiyonu sürekli düşüyor. Mide bulantısı var ve en hayati sağlık sorunu ise bünyesinin sıvı tüketimini kabul etmiyor olmasıdır. Leyla Güven, artık kritik bir sürece girdi” demişti.

Previous post
17 çocuk sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı
Next post
Dünya Bankası'ndan Türkiye için son 10 yılın en düşük büyüme tahmini