Ana SayfaGüncel75’inci gün: Açlık grevindeki Leyla Güven için imza kampanyası

75’inci gün: Açlık grevindeki Leyla Güven için imza kampanyası

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eyleminin 75’inci gününde olan Leyla Güven, bugün ilk kez kızının görüşüne çıkamadı. Sağlık durumu kritik eşiği aşan Güven için uluslararası imza kampanyası başlatıldı. Dün startı verilen kampanya halihazırda 4 bin imzayı aşmış durumda.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi bugün 75’inci gününde.

Güven’le beraber 250’yi aşkın tutuklunun da açlık grevi eylemi devam ediyor.

Tutukluların talebi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması.

Sağlık durumu gittikçe kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

Görüşe çıkamadı

Güven hakkındaki bilgileri kamuoyuyla paylaşan kızı Sabiha Temizkan, annesinin bugün ilk kez kendisiyle görüşmeye çıkamadığını duyurdu.

İmza kampanyası

Güven’in eylemi sürerken ona destek için dün change.org üzerinden uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyasına katılım halihazırda 4 bini aşmış durumda. [Kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz]

Tutukluların talebi ne?

Güven, önceki gün Diyarbakır’da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı HDP mitingine gönderdiği mektupta “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” diyerek, talebi gerçekleşmeyene dek eyleminin süreceği mesajını vermişti.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Haseke’de ABD ve DSG'lilere saldırı
Next post
Kerç Boğazı’nda iki gemide yangın: En az 14 kişi hayatını kaybetti