Ana SayfaDünyaABD’de çöle mülteciler için su bırakan dört kadın suçlu bulundu

ABD’de çöle mülteciler için su bırakan dört kadın suçlu bulundu

HABER MERKEZİ – ABD’de mahkeme, Arizona eyaletinde her yıl çok sayıda kişinin çölü geçmeye çalışırken hayatını kaybettiği bir sınır noktasına mülteciler için su ve yiyecek bırakan dört kadını suçlu buldu.

Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalışan mülteciler, her yıl Arizona eyaletindeki çölden geçerken hayatını kaybediyor.

Mültecilere yardım etmek için sınır geçiş noktasına su ve yiyecek bırakan,”No More Deaths” (Artık Ölümler Olmasın) adlı yardım kuruluşunda çalışan dört kadın görevli, mahkeme tarafından yargılanmaya başladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre mahkeme görevlileri, Cabeza Prieta parkında araba sürmek, federal koruma altındaki bir alana izinsiz girmek ve kişisel eşyalarını (su sürahileri ve fasulye konservesi) burada bırakmaktan suçlu buldu.

Ağustos 2017’de koruma altındaki bir doğal yaşam parkına girmek suçundan yargılanan dört kişinin altı aya kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

‘Ülkenin yasalarında insanlık kalmamış’

Catherine Gaffney adlı bir gönüllü mahkeme kararından sonra “Bu, sadece gönüllülere değil, halkın vicdanına karşı alınmış bir karar. Ölmek üzere olan birine su vermek yasa dışıysa, bu ülkenin yasalarında insanlık kalmamış demektir” ifadelerini kullandı.

Bu dava, 10 yıldan bu yana mültecilere yardım eden kuruluşa açılmış olan ilk dava.

Gönüllüler, ABD Başkanı Donald Trump’ın iktidara gelmesinden sonra üzerlerindeki baskının arttığını söylüyor.

Previous post
HDP'nin tespit ettiği binlerce 'hayali seçmen'e Soylu’dan doğrulama
Next post
BİR SERGİ | 'Cadılarla Dans Etmek'