Ana SayfaCezaevleriAçlık grevindeki Leyla Güven annesinin taziyesine katılamayacak

Açlık grevindeki Leyla Güven annesinin taziyesine katılamayacak

HABER MERKEZİ – 59 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in annesinin taziyesine katılmasına izin verildi. Ancak Güven sağlık sorunları nedeniyle taziyeye katılamayacağını bildirdi.

“Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 59’uncu gününde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven, dün sabah yaşamını yitirmişti.

HDP’li vekilin avukatlarının, Güven’in yaşamını yitiren 94 yaşındaki annesinin cenaze ve taziyesine katılması için Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü’ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt verilmişti.

Cezaevi müdürlüğünün talebini ilettiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da Güven’in avukatlarının talebine olumlu karşıladığı aktarılmıştı.

Ancak Leyla Güven, açlık grevinde geldiği nokta ve sağlık sorunları sebebiyle dün toprağa verilen annesi Cevriye Güven için Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı Köyü’nde süren taziyesine katılamayacağını bildirdi.

Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan, gazetemize yaptığı açıklamada “Annemi bu sabah saat 08:00’de almaya gelmişler, izin verilmiş ring aracıyla götürmek istemişler (şeker, su, tuz da verilmiş) ama annemin tansiyonu düzensiz çıkmış. Dilekçe ile eyleminin 59. gün olması ve artık kalkamayacak ve yürüyemeyecek şekilde belirtilerin bulunması sebebiyle gidemeyeceğini söylemiş” dedi.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Güven’in avukatları, karayolu ile yapılacak yolculuğun getireceği yorgunluğun Güven’in sağlık durumunda riskler oluşturacağı kaygısıyla yolculuğun uçakla yapılması yönünde talepte de bulunmuştu.