Ana SayfaToplumsal CinsiyetAile Bakanlığı’nda cinsel taciz iddiası: Soruşturma başlatıldı

Aile Bakanlığı’nda cinsel taciz iddiası: Soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışan bir kadın, Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç’un, kendisini tacize maruz bıraktığını söyledi. Savcılık kadının şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç’un, kurumda çalışan bir kadını cinsel tacize maruz bıraktığı belirtildi.

Taciz vakası, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından Meclis gündemine taşındı.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Başarır tarafından verilen önergede, Erkoç’un bakım elemanı olarak çalışan bir kadını taciz ettiği, buluşmak için sık sık mesaj attığı ifade edildi.

Kadının şikayeti üzerine konuyla ilgili Ankara Savcılığı’nca soruşturma açıldığı bildirildi.

‘Bakanlık önlem alıyor mu?’

Ayrıca Erkoç’un kurumda çalışan diğer kadınları da taciz ettiği, Bakanlığın çocuk evlerinde çalışan yedi kadına sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu, bu çalışanların da şikayetçi olduğu belirtildi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, taciz iddialarına ilişkin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümret Selçuk’un cevaplaması istemiyle sunduğu önergede şu soru da yer aldı:

“Geçtiğimiz dönemlerde Bakan olarak görev yapan Sema Ramazanoğlu’nun, Ensar Vakfı’ndaki taciz olaylarına ilişkin ‘bir kereden bir şey olmaz’ ifadesi, bu çirkin olayın gerçekleşmesi için cesaret verici bir unsur olmuş mudur? Bu gibi son derece çirkin olayların yaşanmamasına ilişkin Bakanlığınızca ne gibi tedbirler almaktadır?”

Previous post
İYİ Parti’de iki günde iki istifa
Next post
Ayşe Düzkan cezaevine girdi