Ana SayfaGüncelAlparslan Kuytul tekrardan tutuklandı

Alparslan Kuytul tekrardan tutuklandı

HABER MERKEZİ – Dün tahliye edilen Furkan Vakıfı’nın Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul ve vakıfın başkanı Ali Alagöz, savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp, tutuklandı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ve vakfın yöneticilerinden Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz hakkında, dün yurtdışı yasağı şartıyla tahliye kararı verilmişti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısının, tahliye kararına ilişkin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

Bunun üzerine, mahkeme sanıklar Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz’ün tekrar tutuklanmasına karar verdi.

Polis, karar üzerine ise Kuytul ve Alagöz’ün evine baskın düzenleyip, sanıkları gözaltına aldı.

Gözaltına alınan iki isim de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Alparslan Kuytul, 30 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alınmış, 9 Şubat’ta ise tutuklanmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, vakfa yönelik soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, ”Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.