Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Amed İhraçlar Platformu” kuruldu

“Amed İhraçlar Platformu” kuruldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları bir araya gelerek “Amed İhraçlar Platformu”nu kurdu.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen kamu çalışanları Diyarbakır’da “Amed İhraçlar Platformu”nun çatısı altında bir araya geldi.

Platformun kuruluşu için Diyarbakır Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde basın açıklaması yapıldı.

Grup polis tarafından engellenmek istenince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis engeli ardından grup Sanat Sokağı’na geçerek burada açıklama yaptı.

“KHK’lar gidecek biz kazanacağız” yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır 3 Nolu Şube Eş Başkanı Belgin Gülben, 15 Temmuz sonrasında olağanüstü hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 36 KHK ile toplam 135 bin 144 kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlattı.

Gülben, bu uygulamalarla “hukukun katledildiği, temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile suç kapsamına alınarak doğrudan cezalandırma yöntemlerinin hayata geçirildiğini” söyledi.

‘Siyasal iktidarın önünde diz çöküp teslim olmadıkları için ihraç edildiklerini’ ifade eden Gülben, “Dün olduğu gibi bugün de uğruna ihraç olduğumuz taleplerimizin arkasındayız. Anti demokratik uygulamalardan dün korkmadığımız gibi bugün de korkmuyoruz ve korkmayacağız” dedi.

Platform ne yapacak?

Platformun ‘tutum belgesini’ açıklayan Eğitim Sen 2 Nolu Şube yöneticilerinden Mehmet Baydemir ise amaçlarını anlattı.

Baydemir, hukuk ve demokrasi mücadelesi için ihraçlar platformunun kurulduğunu belirtti.

Baydemir, “Amaç, ilimizdeki bütün ihraçların platform çatısı altında bir araya gelmesini sağlamak ve bu konuda ortak tutum geliştirmek ve demokratik mücadele yoluyla sesimizi yükseltmektir”  dedi.

İhraç edilen kamu görevlileriyle ilgili tüm hukuki işlemlerin, OHAL Komisyonu’yla değil mevcut hukuk içinde yer alan mahkemeler tarafından yürütülmesi gerektiğini belirten Baydemir, “ülkede demokrasi ve hukuk işlevsel hale gelinceye kadar platform olarak fiili meşru mücadelelerini sürdüreceklerini” söyledi.