Ana SayfaEkolojiAntalya Havalimanı’nda hortum: 12 kişi yaralandı

Antalya Havalimanı’nda hortum: 12 kişi yaralandı

HABER MERKEZİ – Antalya’da meydana gelen hortum nedeniyle havalimanındaki iki otobüs ve bir minibüsün devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Balıkçı Barınağı açıklarında sabah saatlerinde büyük bir hortum meydana geldi.

Hortum Antalya Havalimanı’nı da etkiledi. Hortum nedeniyle; iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrildi. İki uçak ve bir polis helikopterinde de hasar meydana geldi.

Hortum nedeniyle yaşanan kazada 12 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şunları söyledi:

“Havaalanı’ndaki hasarları hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Direkler yıkıldı, buradaki araç gereçte hasarımız var. Vatandaşlarımıza özellikle uyarıda bulunmak istiyoruz. Meteoroloji’nin uyarılarını Antalya Valiliği ve sosyal medyadan veriyoruz. Vatandaşlarımızın Valilik sitesini takip etmelerini, hortum tehlikelerine karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını arzu ediyoruz ki mal ve can kaybı olmadan bu süreçleri yürütelim.”

İki kişi yaşamını yitirmişti

Öte yandan kentte dün meydana gelen hortumda da Kumluca ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuk ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Finike Hizmet Binası önünde bulunan Bayram Demir, hortumun çevreye savurduğu cisimlerin isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti.