Ana SayfaGüncelAzadiya Welat İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Azadiya Welat İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan tek günlük Kürtçe gazete olan Azadiya Welat’ın İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla hazırlanan iddianame, Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ölçen hakkında hazırlanan iddianamede, Ölçen’e “yasal görünüm altında örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket etmek” suçlaması yöneltildi.

MA’da yer alan habere göre iddianamede, 10 Mayıs ile 14 Aralık 2016’da gazetenin Diyarbakır bürosunda yapılan aramalarda, Devrim Serhat’ın ‘Geliyê Zîlan Jederka Jîn û Janê’ adlı kitabı, haklarında toplama kararı bulunan Özgür Halk ve Çîrûska Heviya Jinê dergileri ile Mehmet Salih Erden’e ait ‘Derin Yara’ adlı kitap taslağı fotokopisinin yakalandığı belirtildi.

‘Yoğun ve ağır propaganda’ iddiası

Aramada delil olarak el konulan söz konusu kitap ve dergilerin ‘PKK/KCK’nin ideolojisi ve stratejisinde yayın yapan yayınlar’ olarak tanımlandığı iddianamede, gazetenin kendisinin de ‘yoğun ve ağır propaganda malzemesi kullanarak insanları örgüte katılmaya yönelik yayın yaptığı’ iddia edildi.

Gazetenin 675 sayılı KHK ile “milli güvenliğe karşı faaliyette bulunan yapılarla irtibatlı olduğu” gerekçesiyle kapatıldığı vurgulanan iddianamede, “Şüphelinin yasal görünüm altında bir gazetenin sahibi olup terör örgütünün hiyerarşisine dahil olarak örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket ettiği…” ifadesi kullanıldı.

İddianameden: Yargılama giderleri kendisinden tahsil edilsin

Ölçen’in üzerine atılı suçları reddeden ifadesine itibar edilmemesi istenen iddianamede Ölçen’in 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Ayrıca iddianamede Ölçen’in bazı haklardan mahrum bırakılması, mahkumiyet durumunda ve gözaltına alınmasından itibaren tüm yargılama giderinin kendisinden tahsil edilmesi de talep edildi.