Ana SayfaEkonomiBankalara devredilmişti: Türk Telekom yurt dışından 500 milyon dolar borçlanacak

Bankalara devredilmişti: Türk Telekom yurt dışından 500 milyon dolar borçlanacak

HABER MERKEZİ – Yüzde 55’lik hissesi Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’na devredilen Türk Telekom, yurt dışında azami 500 milyon dolar borçlanacak.

Türk Telekom yurt dışından 500 milyon dolara kadar borç alacak.

Şirket, tahvil ve/veya sukuk yapısında, toplam tutarı azami 500 milyon dolar eşdeğerine kadar yabancı para ve/veya TL cinsinden bir veya birden fazla yurt dışı sermaye piyasası borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Şirketten dün akşam KAP’a yapılan açıklamada ihracın SPK’nın vereceği karar tarihinden itibaren bir yıl içinde halka arz edilmeksizin yurt dışında yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Hisseleri bankalar devralmıştı

Oger Telecom, 2005 yılında Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. adlı şirket üzerinden Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı.

Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı kredi alan OTAŞ, 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.

Ojer Telekomünikasyon’un (OTAŞ) bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için aldığı krediyi ödeyememesi üzerine hisselerin yüzde 55’i Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye devredilmişti.

Previous post
Brezilya'da kadın dövüşçü kendisini gasp etmeye çalışan erkeğe özsavunma uyguladı
Next post
ABD “Trump’a teminat verdi” dedi, Erdoğan yalanladı: Taviz yok, operasyon çok yakında