Ana SayfaGüncelBilgen: Kars’ı ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız

Bilgen: Kars’ı ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız

HABER MERKEZİ – HDP Kars Belediyesi Eş Başkan adayı Ayhan Bilgen, “HDP’nin belediyeyi MHP’den değil, takipsizlikten, ilgisizlikten, sahipsizlikten kurtaracağını” söyledi. Diğer eş başkan adayı Şevin Alaca ise tüm kadınları partileri etrafında kenetlenmeye davet etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kars Belediyesi Eş Başkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dair çalışmalarını hızlandırdı.

Bilgen ve Alaca, kentte geçtiğimiz günlerde açtıkları ilk seçim bürosunun ardından ikinci seçim bürolarını da açtı.

Kent merkezinde çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşen büronun açılışına iki isim birlikte katıldı.

Açılış öncesi konuşan Şevin Alaca, Kars’ın adeta kaderine terk edildiğine vurgu yaptı.

Alaca, Kars’ta seçime giren HDP dışında hiçbir partinin kadın aday göstermediğini, bu nedenle kadınların HDP’yi sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

“Kentteki tüm kadınlara partimizin etrafından kenetlenme çağrısı yapıyorum. Gelin kadına yönelik şiddette karşı birlikte hareket edelim ve özgürlüğümüzü birlikte kazanalım.”

Bilgen: Toplumsal mücadele için buradayız

Ayhan Bilgen ise yaptığı konuşmasında kentte diğer siyasi partilerden aday olan isimlerin ‘HDP kazanırsa kayyum atanır’ şeklinde kara propaganda yaptığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

“Bu şehirde arsa çalanlar, para çalanlar ve şimdi de oy çalanlar çıktı. Bu kişiler kentte sürekli ‘HDP seçimden çekilecek’ diyerek kara propaganda yapıyorlar. Biz son seçimde iktidar partisi ile başabaş bir oy almışız. O zaman neden çekilelim? Biz neden geldik ve şimdi neden çekiliyoruz? Biz siyaseti birilerine mevki vermek, yandaşlarımızı zengin etmek için mi yapıyoruz ki çekilelim. Biri sandıktan çıktığı halde eğer görevden alınacaksa halka ve Kars’a saygısızlıktır.

“Biz bir toplumsal mücadele için buradayız, ama eğer bir korku gerekçesi sunulacaksa bizim savunduğumuz değerler dışında korkacağımız hiçbir şeyimiz yok. Biz ne için siyaset yapıyorsak onun için sonuna kadar mücadele ederiz. Bu nedenle bu kişiler kasaba politikacısı tarzlarından vazgeçsinler. Bu şehri kapalı kapılar ardında dedikodu üreten bir şehir olmaktan çıkaralım. Bu kentin bu hale gelmesinin nedeni zaten bu tip siyasetçilerdir.”

“Komşularımızla hiçbir ayrım yapmadan iyi ilişkiden yanayız”

Ayrıca Bilgen, bazı siyasetçilerin ‘HDP Kars’ı alırsa Ermenistan’la farklı ilişkiler içiresine girecekler’ yönünde aspagaras bilgi yaydığını ifade etti.

Bilgen, bu siyaset tarzına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sanki sınırları HDP çizmiş gibi konuşuyorlar. Biz yıllardır burada siyaset yapıyoruz. Iğdır Belediyesi yıllardır bizde. Birincisi; Kars Ermenistan sınırında değil. Vatan millet edebiyatı yapanlar önce önce haritaya baksınlar. Daha Kars’ın komşuları kim bunu bile bilmiyorlar. Şunu da söylemek istiyorum. Biz komşularımızla hiçbir ayrım yapmadan iyi ilişkiden yanayız. Coğrafya kaderse eğer, o zaman bölgedeki tüm halklarla kültürel etkileşim ve ticaret bize zenginlik katacaktır. Bölgesel barış, siyasi hesaplar, polemik ve çatışma politikalarına kurban edilemeyecek bir durumdur. Ama eğer bu korkuyu yayarak kendinize alan açmayı düşünüyorsanız, yanlış yapıyorsunuz. Bu şehirde kimsenin buna pabuç bırakacak hali yok.”

Bilgen, sözlerini “HDP olarak Kars Belediyesi’ni MHP’den değil, takipsizlikten, ilgisizlikten, sahipsizlikten kurtaracaklarını” söyleyerek noktaladı.