Ana SayfaGüncelÇalışan Gazeteciler Günü | ÖGİ: Zor şartlarda çalışan gazetecileri kutluyoruz

Çalışan Gazeteciler Günü | ÖGİ: Zor şartlarda çalışan gazetecileri kutluyoruz

HABER MERKEZİ –10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan ÖGİ, “tüm engellemelere rağmen bıkıp usanmadan çalışan” gazetecilerin gününü kutladı, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Gazeteciler üzerinde oluşturulmaya çalışılan korku iklimine dikkat çekilen açıklamada, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi. ÖGİ’nin açıklaması şöyle

“Bugünün anlam ve önemine binaen güzel şeylerden bahsetmek isterdik ancak, ülkenin içerisinde bulunduğu baskıcı rejimin gazetecileri getirdiği nokta herkesin malumu.

“Bugün tekçiliğin alabildiğine hayatımıza sokulmaya çalışıldığı bir dönemde gazeteciler de tıpkı asker gibi tektipleştirilmeye çalışılıyor, tek ses dışında başka seslerin çıkmasına tahammül edilemiyor.

“Onlarca gazetecinin cezaevinde olduğu bu süreçte ‘çalışabilen’ gazeteciden bahsetmek de maalesef mümkün olmuyor. Ancak yine de bir avuç ‘çalışan gazeteci’ gerçekleri kamuoyuna duyurabilmek için canını dişine takarak çalışmasını sürdürüyor.

“Herkesin gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını yaşamın olmazsa olmazı olarak biliyoruz. Ve gece gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden basın camiasını takdir ediyoruz. Bunun için özveriyle çalışan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

“Özgür Basın çalışmalarını hiçbir kaygı içerisinde olmadan yürütürken katledilen tüm meslektaşlarımızı saygıyla ve minnet anıyoruz.

“Bugünün anlam ve önemi doğrultusunda iktidara çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; kendi iktidarlarınızın evhamları içerisinde yakalayıp hapis ettiğiniz meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bırakın bizler de ‘Çalışalım!’”


IPI: Türkiye en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülke

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Kibriye Evren’e tahliye yok