Ana SayfaEğitimÇankaya Üniversitesi’nden akademisyen Ceren Damar cinayetine ilişkin açıklama

Çankaya Üniversitesi’nden akademisyen Ceren Damar cinayetine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Çankaya Üniversitesi, üniversitenin hukuk fakültesinde görevli olan akademisyen Ceren Damar Şenel’in Hasan İsmail H. isimli bir öğrenci tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamasında, ‘uzlaşma kültürü’nden bahsedildi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ceren Damar Şenel, Çarşamba günü “kopya tartışması” bahanesiyle 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H.’nin silahlı ve bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. 

Hasan İsmail H. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, bugün de Çankaya Üniversitesi’nden cinayete ilişkin açıklama yapıldı.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘uzlaşma kültürü’nden söz edildi, ‘şiddet eğilimlerinin uzlaşma kültürünü yaygınlaştırmayı ilke edinmiş idealist eğitimcilerle çözülebileceğine inanıldığı’ belirtildi. Yapılan açıklama şöyle:

“Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü Hukuk Fakültesi’nde 2 Ocak 2019 tarihinde yaşanan menfur bir saldırı sonucunda Üniversitemizin değerli akademisyenlerinden Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i sonsuzluğa uğurladık.  Acımız büyüktür.

Toplumların bu tarz şiddet eğilimlerinin, ancak Araştırma Görevlisi Ceren Damar ŞENEL gibi uzlaşma kültürünü yaygınlaştırmayı ilke edinmiş idealist eğitimcilerle çözülebileceğine inanıyoruz. Ülkemizdeki tüm paydaşlarla birlikte bu kültürün en kısa zamanda hayata geçirilmesine yönelik atılacak adımlarda Çankaya Üniversitesi olarak sorumluluk almayı görev biliyoruz.  Sorumluluk bilinciyle görevini yerine getiren “Eğitim şehidi” Ceren Damar Şenel’in adını ve anısını, Çankaya Üniversitesi var olduğu sürece yaşatacağız.”

‘Ülkenin siyasi atmosferinden bağımsız değil’

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’ndan (Eğitim Sen) yapılan açıklamada ise, yaşamın her alanında şiddetin her geçen gün hükmünü artırmakta olduğu vurgulanmıştı.

Açıklamada, “Üniversiteleri üniversite yapan yegâne öğe demokratik öğrenme iklimidir ve bu iklimin var olabilmesinin koşulu da ülkenin siyasi atmosferinden bağımsız değildir” denilmişti.




Önceki Haber
Araştırma: Son 10 yılda sosyal medya kullanımı arttı, gazete okuma azaldı
Sonraki Haber
Pabuk: Tayland'da son 30 yılın en şiddetli fırtınası