Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Fırat’ın doğusunda adım atmaktan çekinmeyeceğiz

Çavuşoğlu: Fırat’ın doğusunda adım atmaktan çekinmeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ilişkin Meclis Dışişleri Komisyonu’na yaptığı bilgilendirmede, “Fırat’ın doğusunda da adımlarımızı atmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türk Dış Politikasındaki Son Gelişmeler” hakkında TBMM Dışişleri Komisyonu’nu bilgilendirdi.

ABD’nin Suriye’den çekilme açıklaması sonrası yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “Görüyoruz ki ABD’nin bu kararından ABD’yi vazgeçirmek için çaba sarf eden ülkeler de var. ABD içinde farklı sesler var. Tüm bunları konsolide etmeye çalışıyoruz. Muhataplarımızla bu konuları enine boyuna değerlendiriyoruz” dedi.

Batılı muhatapların yanı sıra “Astana formatı”nda birlikte çalıştıkları Rusya ve İran ile de bu süreci koordine etmek istediklerini belirten Çavuşoğlu, bugüne kadar sorun yaşanmadığını savunduğu İdlib mutabakatının uygulanmasında bundan sonra da sorun yaşanmasını arzu etmediklerini ifade etti.

“İdlib mutabakatı siyasi çözüm için önemli. Sahada zorluklar var ama üstesinde geliyoruz. İran da aktörlerden biri, onlarla da görüşüyoruz” diyen Çavuşoğlu, Fırat’ın doğusuna, yani Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki bölgelere operasyon mesajı da verdi:

“Fırat’ın doğusunda da adımlarımızı atmaktan çekinmeyeceğiz.”

Erdoğan: Taviz yok, operasyon çok yakında

“Kürtlerin korunacağı” garantisi isteyen ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton liderliğindeki ABD heyetinin dünkü Ankara temasları sırasında, partisinin grup toplantısında konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha operasyon mesajı vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun “Erdoğan, birlikte savaştığımız dostların korunacağı yönünde Trump’a teminat verdi” açıklamasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taviz vermemiz mümkün değil” dedi ve ‘çok yakında’ operasyon için harekete geçeceklerini belirtmişti.


ABD “Trump’a teminat verdi” dedi, Erdoğan yalanladı: Taviz yok, operasyon çok yakında

Times: Erdoğan Kürtlere saldırmaya hazır

Previous post
Çukurca ilçe jandarma komutanı 400 kilo uyuşturucuyla yakalandı
Next post
ABD'yle anlaşmazlık sonrası rota yine Rusya: Erdoğan, Putin’le görüşecek