Ana SayfaGüncelCHP, İstanbul’da 19 bin 502 “yığma seçmen”e itiraz etti

CHP, İstanbul’da 19 bin 502 “yığma seçmen”e itiraz etti

HABER MERKEZİ – CHP, İstanbul’un 39 ilçesinde 19 bin 502 “yığma seçmen”e itiraz ettiklerini açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, bunlardan 5 bin 862 seçmenin iptal edildiğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul’un 39 ilçesindeki seçmen listelerinde tespit ettiğini belirttiği usulsüzlükler ile ilgili yaptığı itirazlar ve sonuçlarına ilişkin hazırladıkları raporu Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çalışmalar sonucunda 19 bin 502 seçmene itiraz ettiklerini söyledi.

Kaftancıoğlu, 5 bin 862 seçmenin kaydının iptal edildiğini belirtti.

Şu anda sürecin devam ettiği 13 bin 680 seçmenin olduğunu dile getiren Kaftancıoğlu, “Bunların da yığma seçmen olduğu aşikar. İl Seçim Kurulu önünde bugün çıkacak kararın hukuka ve vicdana uygun çıkması için çağrımızı yapıyoruz. Hukuk dışı bir karar çıkarsa yine yasal yollarla yığma seçmenlerin iptali için elimizden geleni yapacağız. Her zaman hakikatin peşinde koşacağız. Ve bunun mücadelesini vereceğiz” sözlerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için tüm hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Kaftancıoğlu, “Partimizin ve sizin duyarlı çabanız sonucunda İstanbul’da hiçbir şekilde seçime hile karıştıramayacaklar. Tüm seçmenlerin ev ev sokak sokak takipçisiyiz” diye belirtti.