Ana SayfaDünyaCinsel tacizi meşrulaştıran ABD’li rektör istifa edecek

Cinsel tacizi meşrulaştıran ABD’li rektör istifa edecek

HABER MERKEZİ – Cinsel tacize maruz bırakılanlar için “İlginin tadını çıkarıyorlar” diyen Michigan State Üniversitesi Rektörü John Engler, gelen tepkiler üzerine istifa edeceğini açıkladı.

ABD’de de Michigan State Üniversitesi’nin rektörlüğünü vekaleten yürüten John Engler, okulun jimnastik takımının  doktoru Larry Nassar’ın cinsel tacize maruz bıraktığı kadınlar için “İlginin tadını çıkarıyorlar” dedi.

Engler Detroit News gazetesindeki söyleşide “Bu skandalın dokunduğu, spot ışıklarının altında olmayan çok sayıda insan var. Bu insanlar, spot ışıklarının altında kalıp, bazen de bunun tadını çıkaranlara kıyasla durumla daha iyi başa çıktılar” ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Engler’ın, cinsel tacizi meşrulaştıran bu sözlerine gelen tepkiler üzerine istifa edeceği açıklandı.

Engler’ın istifa edeceğini eski eyalet valisi duyurdu.

Nassar’a 300 yıldan fazla hapis cezası

Takımdaki sporcuları cinsel tacize maruz bırakan Nassar, 300 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aynı zamanda eski Olimpik jimnastik takımının da doktorluğunu yapan Nassar’ın hüküm giymesinin ardından, Jimnastik Federasyonu Başkanı ve Michigan State Üniversitesi’nin rektörü istifa etmişti.

Üniversite geçen yıl, Nassar’ın taciz ettiği sporculara 500 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Avukatlara göre, paranın 425 milyon dolarlık kısmı tacize maruz bırakılanlara ödenecek ve 75 milyon dolar da gelecekte Nassar ve üniversite aleyhine gündeme getirilebilecek iddialar için bir kenara ayrılacaktı.




Önceki Haber
Yerel seçimler: İçişleri Bakanlığı'ndan adres kaydı olmayanlara uyarı
Sonraki Haber
AİHM, Baydemir davasında Türkiye'yi mahkum etti