Ana SayfaEkolojiDüzce’de fabrikadan gaz yayıldı, bir mahalle boşaltıldı, üç çocuk hastaneye kaldırıldı

Düzce’de fabrikadan gaz yayıldı, bir mahalle boşaltıldı, üç çocuk hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Düzce’de lastik atıklarından geri dönüşüm yaparak elektrik üreten bir fabrikanın çevreye yaydığı gazdan etkilenen üç çocuk hastaneye kaldırıldı. Atıkların karıştığı derenin geçtiği mahallede yaşayan yurttaşlar da tahliye edildi.

Düzce’nin Beyköy beldesinde bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) henüz üretime geçmeyen lastik atıklarından geri dönüşüm yaparak elektrik üreten bir fabrikanın deneme çalışması sırasında patlayan filtresi nedeniyle çevreye gaz yayıldı.

Ayrıca Duraklar köyü Dere Mahallesi’ndeki dereye atık akıtıldığı da öğrenildi.

Fabrikanın yaydığı gazdan etkilenen üç çocuk ise sağlık ekipleri tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocukların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Zehirli olmadığı öne sürülen ancak çocuklarda rahatsızlığa neden olabileceği belirtilen gaz nedeniyle mahallede bulunan 11 evde yaşayanlar da tahliye edildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu fabrikayla ilgili gereken işlemlerin yapılacağını söyledi ve “Henüz açılmamış bir fabrika ve bundan sonra da açılmayabilir” dedi.

Previous post
Hindistan’da genel grev: 200 milyon işçi çalışma yasasını protesto etti
Next post
İstanbul'da banliyö hattında deneme sürüşü sırasında kaza