Ana SayfaToplumsal CinsiyetEda Okutgen’i öldüren erkeğe müebbet hapis cezası

Eda Okutgen’i öldüren erkeğe müebbet hapis cezası

HABER MERKEZİ – İzmir’de Eda Okutgen’i öldüren Uğur Bunyak’a yargılandığı davada müebbet hapis cezası verildi.

İzmir’de 30 Kasım 2014’te Eda Okutgen’i öldüren Uğur Bunyak’ın yargılandığı davanın karar duruşması Bayraklı Adliyesi 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Okutgen’in babası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Hilal Susuz müdahil oldu.

Tutuklu sanık Uğur Bunyak da duruşmaya Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada paylaşılan Adli Tıp Kurumu (ATK) 4’üncü İhtisas Dairesi’nin sanık Uğur Bunyak’ın cezai ehliyetine dair hazırladığı raporunda sanığın, cezai sorumluluğunun tam olduğu sabit görüldü.

Sanık avukatı üniversite profesörlerinden oluşturulacak heyetten ceza sorumluluğuna ilişkin rapor istedi.

Okutgen’in avukatları ise sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek, ‘iyi hal ve tahrik indirimi’ alınmaması yönünde talepte bulundu.

Cumhuriyet başsavcısı ATK raporu kapsamının yeterli olduğunu beyan ederken, mahkeme heyeti ATK raporunun yeterli olduğuna oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme heyeti, daha önce yerel mahkemenin sanık Uğur Bunyak hakkında TCK 81/1 maddesi gereğince verdiği müebbet hapis cezasının bir kez daha verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Ne olmuştu?

Eda Okutgen, boşandığı erkek Uğur Bunyak ile akrabalarının ısrarı üzerine tekrardan bir araya gelmişti. Bu dönemde Bunyak, Okutgen’i öldürmüştü.

Tutuklu yargılanan Bunyak’a ömür boyu hapis cezası verilmiş; ancak sanık avukatlarının “cezai ehliyeti” olup olmadığının araştırılması için verdikleri dilekçe dikkate alınarak dava Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Yeniden yargılanmasına karar verilen sanık Bunyak için mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporun beklenilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe ertelemişti.

Bunyak’ın temyiz istemini inceleyen Yargıtay 1´inci Ceza Dairesi, sanığın avukatının talebi doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’ne gönderilerek yeni rapor alınması gerektiğini belirterek kararı bozmuştu.

Bozma gerekçesinde, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin Manisa Ruh Salığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin 3 Mart 2015 tarihinde verdiği rapor dosyada bulunmasına rağmen, avukatının sunduğu raporlar dikkate alınarak cezai ehliyeti bulunup bulunmadığı konusunda tereddüt oluştuğu belirtilmişti.