Ana SayfaGüncelErdoğan, AKP’nin seçim manifestosunu açıkladı

Erdoğan, AKP’nin seçim manifestosunu açıkladı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 11 maddelik manifestosunu açıkladı. “Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştıracağız” diyen Erdoğan, ‘yatay şehirleşme’ modelinin de uygulanacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen ”31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı”nda partisinin seçim manifestosunu açıkladı.

AKP seçim manifestosu 11 maddeden oluşurken, yerel seçim sloganı ise “Memleket işi gönül işi”.

“Yeni dönemdeki belediyecilik anlayışımızı ve milletimize taahhütlerimizi 11 başlık altında özetliyoruz” diyen Erdoğan’ın açıkladığı seçim manifestosu özetle şöyle:

  • Şehir planları: “Uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız.”
  • Altyapı ve ulaşım: “Önümüzdeki dönemde, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız.”
  • Kentsel dönüşüm: “Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatacağız. Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştıracağız.”
  • Benzersiz şehirler: “Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.”
  • Akıllı şehirler: “Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz.”
  • Çevreye saygılı şehirler: “Halkımızın ailesiyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştıracağız.”
  • Sosyal belediyecilik: “Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız.”
  • Yatay şehirleşme: “Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek, yatay şehirleşme modelimizi ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde, bu modele öncelik vereceğiz.”
  • Halkla birlikte yönetim: “Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımız için bir ‘Şehirli Hakları’ bildirgesi hazırlayacağız. Belediye sınırları içinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak Şehir Meclislerinde, önemli kararları ortak akıl ile alacağız.”
  • Tasarruf ve şeffaflık: “Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar milletimizin gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz.”
  • Değer üreten şehirler: “Şehirlerimizi gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekanlar haline getireceğiz.”

Görüşmelere başlandı iddiası: “IMF ile anlaşma seçim sonrasında”

Previous post
İki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin cezasında 'indirim'
Next post
Kalbimizdeki delik – Elend Aydın