Ana SayfaGüncelErdoğan: Önümüzdeki seçimler CHP’nin devre dışı kalmasının miladı olacak

Erdoğan: Önümüzdeki seçimler CHP’nin devre dışı kalmasının miladı olacak

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin CHP’nin devre dışı kalmasının miladı olacağını savundu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde “Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı”nda konuştu.

Konuşmasının büyük bir bölümünde ana muhalefet partisi CHP’yi hedef alan Erdoğan, “Demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunan bir CHP olması kimseyi aldatmasın. Yandaşları, yoldaşlarıyla birlikte karşımızda bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar” dedi.

“CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır” diyen Erdoğan, CHP’nin giderek marjinalleşeceğini ve siyaset denkleminden çıkacağını öne sürdü:

“Önümüzdeki seçimler CHP’nin devre dışı kalışının miladı olacaktır.”

Erdoğan ayrıca “CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül’de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor” diye konuştu.

Soma madenleri

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Soma’daki kömür madenleri ile ilgili açıklamalarda bulundu:

“Işıklar bölgesinde sözleşmeler sona ermek üzere. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Halen bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmelerinin şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir.”