Ana SayfaCezaevleriEren Erdem açlık grevine başladı

Eren Erdem açlık grevine başladı

HABER MERKEZİ – CHP’nin tutuklu bulunan eski milletvekili Eren Erdem, hakkında yürütülen yargılamaya karşı açlık grevine başladı. Erdem’in avukatı Cingil, müvekkilinin, ‘yaşadığı adaletsizliğin tüm Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından bilinmesi’ için açlık grevine başladığını söyledi.

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 25. ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde dün açlık grevine başladı.

Son olarak Erdem’in, 17-25 Aralık sürecinde ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 7 Ocak 2019’daki duruşmasında ‘adli kontrol’ şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Ancak Erdem, bu kararın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklanmıştı.

Erdem, “Adalet Orucu” adını verdiği açlık grevi eylemiyle hakkında yürütülen ‘hukuksuz yargılama’ya dikkat çekmeyi hedeflediğini söylüyor.

Avukat Cingil: Eylemi sürecek

Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil de müvekkilinin yaşadığı bu ‘adaletsizliğin tüm Türkiye ve dünya kamuoyu’ tarafından bilinmesi için “Adalet Orucu”na başladığını dile getirdi.

DW Türkçe’den Jülide Danışman ve Aydın Üstünel’e konuşan Cingil, “Eren Erdem’in ‘Adalet Orucu’ demesinin en büyük nedeni Türkiye’de uzun yıllardır talep edilen bir adalet kavramının olması” diye konuştu.

Cingil, müvekkilinin eylemini sürdürme konusunda ‘çok kararlı ve net’ olduğunu belirterek, “Sonucunun nereye ulaşacağını düşünerek eylem yapmıyor, taleplerini iletiyor. Sonucunun ne olacağını da hep beraber göreceğiz” dedi.