Ana SayfaKültür-Sanat‘Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ 25. yılında Pembe Hayat KuirFest’te

‘Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ 25. yılında Pembe Hayat KuirFest’te

HABER MERKEZİ – Pembe Hayat KuirFest, bu yıl Türkiye sinemasının kült yapımlarından ‘Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ı, yapımının 25. yılında izleyici ile buluşturuyor.

Bu yıl 8’ncisi düzenlenecek olan Pembe Hayat KuirFest, 25-26-27 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Festivalin Türkiye’den kuir yapımlara yer verdiği ‘Ğ’ bölümünde bu yıl, Türkiye sinemasına damgasını vuran kült yapım ‘Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ın gösterimi de yapılacak.

Film, 25. yılında yeniden beyazperdede seyirci ile buluşacak.

Filmin konusu ise şöyle:

Seks işçisi Serap, doğduğu yerden kaçıp İstanbul’a gelen Fulya, hapisten yeni çıkmış Melek ve Serap’ın aşığı Hakan’ın yolları bir gece yarısı Beyoğlu’nda kesişir. Yeşilçam’ın usta ismi Atıf Yılmaz’ın yönettiği, senaryosunda ünlü yazar ve şair Yıldırım Türker’in imzası bulunan, başrollerinde ise Derya Arbaş, Deniz Türkali, Uzay Heparı, Mehmet Teoman, Candan Erçetin, Deniz Atamtürk ve Kaan Girgin gibi isimlerin yer aldığı bu çok özel yapım, kuir kültürün ve 1990’ların lubunya yaşantısının Türkiye sinemasındaki en gerçekçi ve en özenli yansımalarının başında geliyor.

Gösterim sonrası söyleşi

Filmin gösterimi 26 Ocak Cumartesi günü Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Gösterimin ardından filmin senaristi Yıldırım Türker, ‘Melek’ rolüyle 7. Ankara Film Festivali’nde ödüle layık görülen Deniz Türkali ve sinemacı Metin Akdemir’in katılımıyla bir söyleşi yapılacak.

KuirFest kapsamındaki etkinlikler; Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Fransız Kültür Merkezi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek.

Previous post
HDP'den Leyla Güven’in sağlık durumuna ilişkin açıklama
Next post
Tanrıkulu'ndan "basın özgür" diyen Erdoğan'a: 171 gazeteci cezaevinde