Ana SayfaGüncelGüven’in eylemi 57’nci gününde, HDP miting hazırlığında

Güven’in eylemi 57’nci gününde, HDP miting hazırlığında

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 57’nci gününde. HDP de açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Diyarbakır’da miting düzenleyecek.

“Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 57’nci gününde.

Aynı talepler doğrultusunda 24 cezaevindeki 94 tutuklu da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP ise bu kapsamda açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla 19 Ocak’ta İstanbul ve Diyarbakır’da “Demokrasi, özgürlük ve adalet” sloganıyla mitingler düzenleyecek.

Yapılacak mitinglere HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan katılacak.

Leyla Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.